۲۲راه برای کاهش استرس در طی یک روز کاری

دیدگاه : 0 دیدگاه

در فضاهای کاری امروزی و با سرعت گرفتن  هرچه بیشتر  و بیشتر فرآیند زندگی روزمره و با درگیری های ذهنی در مورد سلامتی خود و اعضای خانواده و عزیزان نیاز به آشنایی با مهارت هایی در خصوص آرامسازی در محیط کار ضروری به نظر می رسد. در این مقاله با ۲۲ روش آرامسازی در محیط کار آشنا می شوید.

۱-هر روز صبح 3 تا 5 دقیقه در سکوت مراقبه کنید. نشسته و یا دراز کشیده و با خودتان خلوت کنید. به بیرون پنجره خیره شوید، به صدای طبیعت گوش فرا دهید و یا به یک پیاده روی آرام بپردازید.

۲-در حینی که ماشینتان در حال گرم شدن است سعی کنید چند دقیقه در سکوت به نفستان توجه کنید

۳-به هنگام رانندگی از تنش های بدنی تان آگاه باشید، به عنوان مثال از دست هایتان که به شدت دور فرمان حلقه شده اند، شانه هایتان که بالا رفته اند، معده تان که سفت و سخت شده است و بکوشید هشیارانه این تنش را آزاد و حل کنید. آیا تنش داشتن باعث می شود بهتر رانندگی کنید؟ با آرامش رانندگی کردن چه حس و حالی دارد؟

۴-تصمیم بگیرید رادیو را روشن نکنید و با خودتان باشید

۵-در فواصل کوتاه، دوچرخه سواری را امتحان کنید. از سمت راست و آهسته تر از سرعت مجاز حرکت کنید

۶-هنگامی که پشت چراغ قرمز یا صف عوارضی ایستاده اید به نفستان، به آسمان، درختان یا به کیفیت ذهنی تان توجه کنید

۷-پس از اینکه ماشین را در محل کارتان پارک کردید لحظه ای تأمل کرده و ذهنتان را متوجه روز کاری خود کنید. از فاصله ی پارکینگ تا محل کارتان برای قدم زدن آرام به درون زندگی استفاده کنید، تا بدانید کجا هستید و کجا می روید.

۸-وقتی پشت میز کار یا کامپیوترتان نشسته اید به حس های بدنی تان توجه کنید و بکوشید هشیارانه خود را آرام کرده و از تنش افراطی رها سازید.

۹-از زمان استراحتتان برای دستیابی به یک آرامش حقیقی استفاده کنید نه فقط برای ایجاد “وقفه” در کارتان؛ به عنوان مثال، به جای خوردن قهوه، کشیدن سیگار یا مطالعه، پیاده روی کوتاهی بکنید و یا پشت میزتان بنشینید و تجدید نیرو کنید.

۱۰-هنگام ناهار، تغییر محیطتان می تواند سودمند واقع شود

۱۱-در اتاقتان را ببندید و برای چند دقیقه هشیارانه خود را آرام کنید

۱۲-تصمیم بگیرید به هنگام کار هر یک ساعت یک بار برای ۲ تا ۰ دقیقه به خود “ایست” دهید. از نفس و حس های بدنی خود آگاه شوید و بگذارید ذهنتان در این سکون خود را دوباره سازمان دهی و انرژی از دست رفته اش را جبران کند.

۱۳-از نشانه های روزمره ای که در محیطتان قرار دارند نظیر زنگ تلفن، نشستن پشت کامپیوتر، … استفاده کنید تا به اینجا و خود بازگردید.

۱۴-هنگام ناهار یا سایر اوقات زمانی را برای صحبت با شرکایتان در نظر بگیرید و بکوشید موضوعاتی را برای صحبت انتخاب کنید که الزاماً ارتباطی به کارتان ندارند.

۱۵-در طول هفته یک یا دو بار ناهارتان را در سکوت میل کنید و از این زمان استفاده کنید تا به آرامی غذا بخورید و با خودتان باشید.

۱۶-در پایان روز کاری خود سعی کنید فعالیت هایی را که امروز انجام داده اید مرور کرده و برای انجامشان به خودتان تبریک بگویید و فهرستی از کارهایی که می خواهید انجام دهید را برای فردا آماده کنید. امروز به حد کافی کار کرده اید!

۱۷-به قدم هایی که تا رسیدن به ماشینتان برمی دارید توجه کنید هوای سرد و خشک و یا گرم را تنفس کنید. سرما یا گرمای بدنتان را حس کنید. چه می شد اگر به جای مقاومت در برابر این شرایط محیطی و حس های بدنی، آنها را با آغوش باز می پذیرفتید؟

۱۸-به صداهای اطراف محل کارتان گوش فرا دهید. می توانید بدون عجله راه بروید؟ وقتی آرام راه می روید چه اتفاقی می افتد؟

۱۹-در پایان روز کاری خود هنگامی که ماشینتان در حال گرم شدن است، آرام در ماشین بنشینید و هشیارانه بازگشت خود را از محل کار تا خانه تصور کنید یک لحظه را تنها برای “بودن” در نظر بگیرید برای یک لحظه از آن لذت ببرید. همچون اغلب ما شما نیز به سوی شغل تمام وقت بعدی خود در حرکت هستید یعنی خانه!

۲۰-به هنگام رانندگی توجه داشته باشید که آیا در حال عجله هستید یا خیر. عجله چه مزه ای دارد؟ با آن چه کار می توانید بکنید؟ به یاد داشته باشید که بیش از آنچه تصورش را می کنید بر خودتان کنترل دارید.

۲۱-وقتی ماشینتان را در پارکینگ خانه یا در خیابان پارک می کنید، یک دقیقه صبر کنید تا برای ورود به خانه و یا بودن در کنار اعضای خانواده تان ذهنتان را جهت دهی کنید.

۲۲-وقتی به خانه رسیدید لباس کارتان را عوض کنید. همین کار ساده به شما کمک می کند گذار ملایم تری به “نقش” بعدی خود داشته باشید اغلب اوقات احتمالا می توانید ۵ دقیقه از وقت خود را صرف این کار کنید. به تک تک اعضای خانواده و یا هر فردی که با او زندگی می کنید سلام کنید. یک لحظه به چشمان آنها خیره شوید. اگر ممکن است ۵ الی ۲۳ دقیقه ساکت وبی حرکت بمانید. اگر تنها زندگی می کنید، احساس کنید که ورود به سکوت خانه تان چه حس و حالی دارد، ورود به فضایی که متعلق به شماست

 

گردآورنده: الهام پورافروز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *