یوگا چیست؟ فواید و تاثیرات یوگا بر روان و بدن

دیدگاه : 0 دیدگاه

یوگا در چند دهه اخیر به یک پدیده جهانی تبدیل شده است. چیزی که هزاران سال پیش در شرق به عنوان یک تمرین مدیتیشن آغاز شد، اکنون به یک عادت سبک زندگی مدرن تبدیل شده است که میلیاردها دلار درآمد دارد. این را می‌توان به سازگاری آن نسبت داد؛ افراد از همه طبقات اجتماعی می‌توانند تمرین کنند و از مزایای یوگا بهره‌مند شوند. بسیاری از افراد مشهور به این تمرین فیزیکی و معنوی روی آورده‌اند و حتی کسانی که یوگا انجام نمی‌دهند به نظر می‌رسد فردی را می‌شناسند که این کار را انجام می‌دهد. تمرین‌کنندگان اغلب تجربیات خود را با استفاده از عباراتی مانند صلح، آرامش، تعادل، قدرت و انعطاف‌پذیری توصیف می‌کنند. اما یوگا دقیقاً چیست؟

یوگا چیست؟

یوگا یک کلمه سانسکریت است که به معنای “yoke” یا “اتحاد” است. Yoke به معنای به هم پیوستن و اتحاد است. این فرایند به معنی وحدت جنبه‌های فیزیکی، ذهنی، عاطفی و معنوی خودمان است و چیزی است که به افرادی که یوگا کار می‌کنند اجازه می‌دهد تا حالت‌های عمیق آزادی، آرامش و خودآگاهی را تجربه کنند.

اهداف یوگا

یوگا یک فرایند مراقبه برای کشف خود و آزادی است. این مجموعه متنوعی از شیوه‌هایی است که هدف آن کنترل ذهن و آزادکردن خود از چرخه تولد و مرگ است. یوگا به ما می‌آموزد که خودمان را با دقت ببینیم، درک کنیم که چه چیزی در مورد آنچه که ما هستیم درست است و هر چیزی را که به ما خدمت نمی‌کند، رها کنیم. این به ما کمک می‌کند تا از افکار، احساسات و باورهایمان آگاه شویم و زمانی که دیگر به ما خدمت نمی‌کنند، آنها را تغییر دهیم. یوگا به ما ابزارهایی برای انتخاب بهتر در زندگی و زندگی کامل‌تر می‌دهد.

تاریخچه یوگا

یوگا یک سیستم باستانی از تمرینات جسمی، روانی و معنوی است که از طریق نسل‌ها از معلم به دانش‌آموز منتقل شده است. شیوه‌های یوگا شامل تکنیک‌های تنفس، وضعیت، آرامش، زمزمه و سایر روش‌های مدیتیشن است. بسیاری از سبک‌های مختلف یوگا وجود دارد، هر کدام با تمرکز و رویکرد منحصر به فرد خود برای ایجاد یک حالت واحد شناخته می شوند.

ریشه‌های آن به هزاران سال قبل، به اوپانیشادها، مجموعه‌ای از متون یوگا از حدود 800 سال قبل از میلاد تا 400 میلادی برمی‌گردد. در حالی که کلمه “یوگا” برای اولین بار در ریگودا ذکر شد، اما اولین بار با معنای مدرن آن در کاتا اوپانیشاد استفاده شد. این متن معنوی باستانی زمانی بین قرن پنجم و سوم قبل از میلاد نوشته شده است.

8 اندام یوگا

  1. Yama: کدهای اخلاقی رفتار
  2. Niyama: رعایت فیزیکی و شیوه‌های داخلی
  3. Asana: وضعیت مناسب
  4. Pratyahara: تمرینات تنفسی مناسب
  5. Pratyahara: خروج حواس از حواس پرتی‌های خارجی
  6. Dharana: تمرکز ذهنی
  7. Dhyana: مدیتیشن و تمرکز بر روی یک نقطه
  8. Samadhi: توقف تمام فعالیت‌های ذهنی برای رسیدن به حالت یکپارچه

شیوه‌های یوگا

شش شاخه اصلی یوگا سنتی وجود دارد. در هر یک از اینها، هدف وحدت از طریق شیوه‌های مختلف یوگا است. تاثیر هر یک از این جنبه‌های مختلف یوگا بر تمرین کنندگان بر اساس خلق و خوی، مهارت و توانایی آنها متفاوت خواهد بود.

این شیوه ها عبارت‌اند از:

Raja (the royal path): تمرکز بر شیوه‌های مدیتیشن

Karma (the path of action): تمرکز بر عمل و خدمت در زندگی روزمره

Jnana (the path of knowledge): تمرکز بر حکمت تبعیض‌آمیز و تحقیق در مورد خود

Bhakti (the path of devotion): تمرکز بر دلبستگی به خدا

Tantra (the path of ecstasy): تمرکز بر مراسم و آغاز

Hatha (the forceful path): تمرکز بر انرژی و حرکت بدن

یوگا و فلسفه زندگی

یوگا فقط ورزش مدیتیشن نیست، یک فلسفه کامل زندگی است. این یک روش دقیق برای ارتباط با حقیقت درونی ما، زندگی با قصد و انتخاب‌هایی است که بهترین گزینه برای ما است. از طریق یوگا، ما بارها و بارها به طبیعت واقعی خود باز می‌گردیم، همان‌طور که لایه‌های فراوانی از عادت را از بین می‌بریم. هر بار که ما بر روی تشک یوگا خود می‌ایستیم یا بر روی یک کوسن مدیتیشن می‌نشینیم، این فرصت را داریم که کشف کنیم که واقعاً چه کسی هستیم و شروع به درک ماهیت واقعی جهان می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *