– کم تحرکی،
– الگو های حرکتی اشتباه،
– عادات رفتاری غلط،
– انجام حرکات تکراری برای بلند مدت،
– راستای بدنی غیر استاندارد
می تواند سبب اعمال فشار نامطلوب به بافت ها از جمله مفاصل، استخوان ها، عضلات، رباط ها و در نهایت بروز آسیب و ایجاد ساختار قامتی ضعیف یا ناهنجاری ( عارضه ) های اسکلتی عضلانی گردند.
ساختار قامتی ضعیف یا ناهنجاری های اسکلتی عضلانی در میان مدت و بلند مدت رخ میدهند و معمولا هم می توانند منشا دردها و آسیب های مزمن باشند , و پیشرفت آن، باعث بروز آسیبهای جدی تر می شود.
بنابراین در جوامع امروزی بواسطه ظهور تکنولوژی، تغییر در سبک زندگی افراد، شیوع بی تحرکی و قرار گرفتن در موقعیت های بدنی نامناسب در محیط کار و منزل و استفاده زیاد از وسایلی چون موبایل و رایانه های شخصی، باعث تضعیف ساختار قامتی و بروز ناهنجاری های اسکلتی عضلانی از قبیل گودی کمر (لوردوز)، قوز یا پشت گرد (کایفوز)، سر به جلو (فوروارد هد) و غیره و تبع آن توجه به مقوله اصلاح ساختار قامتی با تمرینات اصلاحی بیش از پیش شده است.
حرکات اصلاحی چیست؟
حرکات اصلاحی روشی است که به درک درستی از آناتومی، کینزیولوژی(حرکتشناسی) و بیومکانیک برای رفع حرکات جبرانی و عدم تعادل برای بهبود کیفیت کلی حرکت در حین تمرین و زندگی روزمره کمک میکند.
این روش برای کمک به ارزیابی و تعیین علت اصلی عدم تعادل و الگوهای حرکتی معیوب که منجر به بروز مشکلاتی در وضعیت استقرار، تعادل و هماهنگی کامل بدن میشود.
پس از شناسایی مسئله یا مشکلات، یک متخصص حرکت اصلاحی میتواند برنامه تمرینی را تجویز کند که از طریق کشش و تمرینات کل بدن به این مشکل رسیدگی کند. همچنین با پرداختن به حرکات عملکردی بیمار و مواردی که مانع از آن میشود، خصوصاً در پاها، زانوها و ران آنها، به کاهش استرس وارد شده بر بدن آنها کمک میکند. با تراز کردن صحیح بدن، تمرینهای اصلاحی به آن کمک میکند تا بارهایی که در حرکات روزمره بر روی آن وارد میشود تحمل کند و به کاهش خطر آسیبهای بعدی نیز کمک میکند.
با استفاده از این روش بیمار قادر به حرکت بهتر خواهد بود و همچنین انواع مختلف تمرینات جدیدی را که قادر به انجام آنها بوده و مناسب شرایطش است را میتواند شروع کند. همچنین این امکان را به آنها میدهد که در یک مجموعه فعالیتها و ورزشهایی که از آن لذت میبرند شرکت کنند که شاید قبلاً نمیتوانستند انجام دهند.
نویسنده : نیناز قنبری
کارشناس ارشد حرکات اصلاحی
دیدگاهتان را بنویسید