چگونه خودآگاهی را در خود تقویت کنیم؟

دیدگاه : 0 دیدگاه

خودآگاهی می‌تواند به فرد کمک کند تا نقاط قوت و ضعف خود را درک کند. خودآگاهی به فرد اجازه می‌دهد تا درک کند که دیگران چگونه آنها را درک می‌کنند و عملکرد آنها را در یک محیط حرفه‌ای ارزیابی می‌کند. اگر خودآگاهی بالایی دارید، می‌توانید بر نقاط قوت خود تمرکز کنید، خود را آن‌گونه که هستید بپذیرید و اهداف واقع‌بینانه‌ای برای خودتان تعیین کنید. در این مقاله، ما توضیح می‌دهیم که خودآگاهی چیست و چگونه می‌توانید آن را بهبود دهید.

خودآگاهی چیست؟

خودآگاهی به این معنی است که فرد خود را درک می‌کند. به طور خاص، خودآگاهی توانایی فرد برای تشخیص نقاط قوت و ضعف خود است. خودآگاهی همچنین به توانایی فرد در قضاوت در مورد رفتار و تصمیم گیری خود اشاره دارد. فردی با حس قوی خودآگاهی می‌تواند مسئولیت اعمال خود را بپذیرد و درک کند که آیا اشتباه کرده است یا خیر. فردی با درجه بالایی از خودآگاهی بیش از حد از خود انتقاد نمی‌کند. در عوض، آنها می‌توانند به طور عینی به خود و رفتار خود نگاه کنند.

چگونه خودآگاهی را افزایش دهیم

در اینجا چند گام وجود دارد که می‌توانید برای خودآگاهی بیشتر از آنها پیروی کنید:

1. برای مدیتیشن وقت بگذارید

مدیتیشن نوعی تمرکز است که به معنای افزایش آگاهی است. معمولاً مردم در یک محیط آرام و ساکت مدیتیشن می‌کنند. مدیتیشن ممکن است شامل پاک کردن ذهن شما و سپس پرسیدن یک سری سوالات مانند “اهداف من چیست؟” و “امیدوارم به چه چیزی برسم؟” باشد. مدیتیشن منظم می‌تواند به شما در دستیابی به آگاهی از وضعیت عاطفی خود کمک کند و به پاک کردن تفکر شما کمک کند.

2. اهداف خود را بنویسید

اگر در مورد اهداف خود مطمئن شدید، وقت بگذارید تا آنها را بنویسید. گاهی اوقات مردم وظایف و مسئولیت‌های زیادی دارند که می‌توانند طاقت فرسا شوند. تهیه لیستی از مسئولیت‌ها و اهداف بلند مدت می‌تواند به شما کمک کند انرژی خود را متمرکز کنید. نوشتن اهداف شما همچنین می‌تواند به ارائه برخی از جهت‌های زندگی شما کمک کند. هنگامی که کسی هر روز برای مراقبت از مسئولیت‌های روزانه خود کار می‌کند، گاهی اوقات می‌تواند چالش برانگیز باشد که بر اهداف بلند مدت خود و آنچه که برایش مهم است تمرکز کند.

3. دریافت بازخورد در محل کار

اگر چه دو مرحله اول بر روی نگاه شما به درون تمرکز می‌کنند، دریافت بازخورد از دیگران می‌تواند به شما کمک کند تا درک کنید که دیگران چگونه اقدامات شما را درک می‌کنند. اگر بازخورد منظمی از افراد در محل کار دریافت کنید، می‌تواند به شما کمک کند درک کنید که آیا دیدگاه شما از عملکرد شما با دیدگاه دیگران مطابقت دارد. همچنین، گاهی اوقات بازخورد مربوط به نحوه تعامل شما با دیگران است.

4. با دوستان خود صحبت کنید

دوستان شما با شما ارتباط دارند زیرا آنها شما را بهتر می‌شناسند. آنها می‌توانند بینشی نسبت به رفتار گذشته شما ارائه دهند. اگر بیش از حد به خودتان سخت گرفته‌اید، دوستانتان می‌توانند این را به شما بگویند. اگر تمایل دارید دیگران را در اولویت قرار دهید، حتی اگر به معنای قربانی کردن نیازهای خود باشد، دوستان شما می‌توانند آن را به شما نشان دهند. از دوستان خود بخواهید که شما را صادقانه ارزیابی کنند و نظرات آنها را به طور سازنده بپذیرید.

5. یک دفتر خاطرات داشته باشید

یک دفتر خاطرات می‌تواند به شما در ایجاد یک حس اشتیاق برای خودآگاهی کمک کند. شاید تصمیمی گرفتید که آنطور که امیدوار بوده‌اید پیش نرفته است. با داشتن یک دفتر خاطرات، می‌توانید به عقب برگردید و افکار و احساسات خود را در زمان تصمیم گیری بررسی کنید. عمل نگه داشتن دفتر خاطرات خود می‌تواند سطح وضوح تفکر شما را فراهم کند. احساسات و افکار خود را بیان کنید و فکر کنید که چرا در مورد چیزی چنین حسی دارید. با نوشتن تجربه خود، به این فکر می‌کنید که چه احساسی نسبت به موقعیت‌ها دارید و چگونه به آنها واکنش نشان می‌دهید.

6. ایجاد یک جدول زمانی زندگی

یک جدول زمانی یکی از راه‌های شما برای تجسم جایی است که می‌خواهید زندگی خود را به آن برسانید و زمانی که می‌خواهید به آنجا برسید. جدول زمانی می‌تواند با ارائه برخی از ساختارها به روند افزایش خودآگاهی کمک کند. شما اهداف خود را درک می‌کنید و یک جدول زمانی می‌تواند به روشن شدن آنچه که برای شما مهم است کمک کند. جدول زمانی همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا بر روی مهم‌ترین اهدافی که در زندگی خود برای خود تعیین کرده‌اید تمرکز کنید.

7. هدفمند باشید

در طول این فرایند، سعی کنید با خودتان صادق باشید. طبیعی است که با مسائل، منطقی برخورد کنید، اما گاهی اوقات باید با خودتان صادق باشید. این که آیا این یک وضعیت حرفه‌ای یا شخصی است، ارزیابی اینکه چه کسی هستید و مسئولیت رفتار خود را بر عهده بگیرید، یک عنصر کلیدی خودآگاهی است.

8. خودتان را بپذیرید

درک اینکه چه کسی هستید و پذیرش آن برای رسیدن به خودآگاهی مهم است. به عنوان مثال، شاید شما فرد اجتماعی ای نباشید. این یک ویژگی منفی نیست، اما چیزی است که باید در مورد خودتان درک کنید. به جای تلاش برای وارد شدن به هر موقعیت اجتماعی، این واقعیت را بپذیرید که این برای شما طبیعی نیست. صرف نظر از ویژگی‌های شخصیتی شما، اگر با کسی که هستید راحت باشید، دیگران نیز ممکن است با شما راحت باشند.

نکاتی برای افزایش خودآگاهی

در اینجا تعدادی فعالیت وجود دارد که می‌تواند به شما در افزایش خودآگاهی کمک کند:

تست‌های شخصیتی را انجام دهید

یک تست شخصیت یا یک آزمون روان سنجی می‌تواند بینش فوق‌العاده ای از شخصیت شما ارائه دهد. شرکت‌ها اغلب آزمون‌ها را به مدیران می‌دهند تا نقاط قوت خود را ارزیابی کنند. اگر چه آزمون‌ها محدودیت‌های خود را دارند، اما می‌توانند ایده‌ای از نقاط قوت و ضعف شما ارائه دهند. این تست‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا درک کنید که آیا شخصیتی به طور طبیعی اجتماعی دارید یا به طور طبیعی خلاق هستید. ممکن است باعث شود از ضعف خود در برخی زمینه‌ها آگاه شوید و بتوانید بر روی آن نقاط ضعف کار کنید.

برای مطالعه وقت بگذارید

خواندن یک کتاب غیر داستانی می‌تواند به حل و فصل و تمرکز افکار شما کمک کند. وقتی می‌خوانید، روی کاری که انجام می‌دهید تمرکز می‌کنید. از برخی جهات، خواندن می‌تواند نوعی مدیتیشن باشد. همچنین، داستان غنی موجب آگاهی بیشتر راجع به وضعیت انسان‌ها می‌شود. نحوه واکنش شما به داستان سرایی می‌تواند چیزهای زیادی در مورد شما بگوید. شما همچنین می‌توانید کتاب‌های غیر داستانی در مورد بهبود خود و یا ویژگی‌های یک رئیس خوب، بخوانید.

یادگیری مهارت‌های جدید

یادگیری یک مهارت جدید راهی برای آزمایش خود است. بخشی از خودآگاهی این است که محدودیت‌ها و نقاط قوت خود را درک کنید. هنگامی که یک مهارت جدید را یاد می‌گیرید، در برابر مرزهای موجود خود قرار می‌گیرید. شاید همیشه می‌خواستید پیانو یاد بگیرید. شما ممکن است شروع به یادگیری پیانو کنید و به سرعت متوجه شوید استعداد آن را دارید. شما یک مهارت جدید آموخته‌اید و چیزی در مورد خودتان یاد گرفته‌اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *